Film

Skribent

Fabian Nordlander

23 mars 2015 | 08:00

Vad vi vet hittills om "Batman v Superman: Dawn of Justice"

Ett år kvar till den kanske mest efterlängtade superhjältefilmen någonsin - här är allt du behöver veta.
I dag är det precis ett år kvar till premiären av den kanske mest efterlängtade superhjältefilmen någonsin. Filmen då vi för fösta gången ser Batman och Superman delar skärm. Men trots den långa tiden kvar vet vi en hel del, men gör du det?



Filmens helhet


Det ryktades ett tag om att "Batman v Superman" skulle bli uppdelad i två filmer, detta var falska uppgifter. Filmen blir en ensamstående film som kommer fungera som en språngbräda till DC:s cinematiska universum och den efterlängtade "Justice League"-filmen. "Batman v Superman: Dawn of Justice" har svensk premiär den 23 mars 2016.



Manus


David S. Goyer ("The Dark Knight"-trilogin) som skrev "Man of Steel" har endast utvecklat denna films story tillsammans med Zack Snyder. Själva manuset blir skrivet av den Oscarsvinnande "Argo"-författaren Chris Terrio som i sin tur även ska jobba på "Justice League", efter att Warner Bros. var extremt nöjda med detta manus.

Själva storyn ska vara inspirerad av den legendariska Batman-serien "The Dark Knight Returns" och "Kingdom Come".



Karaktärer


Titeln avslöjar att vår Superman (Henry Cavill) är tillbaka i sällskap av Batman (Ben Affleck). Men välkända ansikten som Lois Lane (Amy Adams), Martha Kent (Diane Lane), Perry White (Lawrence Fishburne), Carrie Farris (Christina Wren) och General Swanwick (Harry Lennix) återkommer också.

Nya karaktärer kommer även träda in i universumet som Wonder Woman (Gal Gadot) och Aquaman (Jason Momoa), vars dräkter redan har visats. Resten av Justice League är ett frågetecken om de ska dyka upp i denna film. Castingen av Flash (Ezra Miller) och Cyborg (Ray Fisher) är redan klar, så det finns en stor chans att de dyker upp.

Vidare har vi stora namn som Jesse Eisenberg som Lex Luthor, Holly Hunter som en senator och Jeremy Irons som Alfred Pennyworth. I obekräftade roller har vi också Scoot McNairy, Jena Malone och Callan Mulvey. 



Dräkterna


Många klagade på Supermans dräkt i "Man of Steel". Den var för mörk, dyster och levde inte upp till hoppet den stod för. Men baserat på bilder från inspelningen så har de ljusat upp dräkten och gjort den i mer klassisk Superman-anda.

Batmans dräkt går nu från det svarta och återvänder till sina serierötter, det blir en grå dräkt och korta öron på masken. Han ska även ha en anti-Supermandräkt som är som plockad från sidorna i "The Dark Knight Returns".



Foto


Larry Fong ("Watchmen", "300") tar över kameran från Amir Mokri ("Man of Steel"). Filmen ska skjutas delvis på film men också IMAX. Denna film var med i det paketet Christopher Nolan krävde Warner Bros att köpa så att Kodak inte skulle gå i konkurs. 



Musik


Hans Zimmer kommer återvända efter hans uppskattade score i "Man of Steel". Dock har han pratat om att han skulle känna sig otrogen om han komponerade för en annan Batman, så han har tagit in sin vän Junkie XL som kommer sköta Läderlappen. Detta för att också skapa dynamik och kontrast mellan karaktärerna.

Men Zimmer ska i övrigt komponera ett tema åt varje Justice League-medlem, har han bekräftat. 



Och ja, de kommer att slåss


Filmen heter "Batman v Superman" och så klart kommer det vara en konfrontation. Vi blev teasade i materialet från Comic Con och det har hintats om något från "The Dark Knight Returns". Tydligen har det varit en spänd stämning på inspelningen mellan Cavill och Affleck efter de började tävla i att lyfta saker, det började lekfullt men urartade. Snyder ska ha utnyttjat denna stämning. Koreografen till filmen har även pratat om den storslagna fighten och hur de har uppdaterat Batman till en riktig bad ass efter att "Dark Knight"–trilogin gjorde många besvikna över slagsmålen. 
| 23 mars 2015 08:00 |