Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

14 september 2023 | 15:30

Uppföljaren till James Gunn-producerade "Brightburn" tas fram med AI

Den smått efterlängtade uppföljaren kommer tas fram med hjälp av att integrera AI-teknologi i produktionen.
Brightburn” producerades av James Gunn och skrevs av hans bröder Brian och Mark Gunn med Elizabeth Banks i huvudrollen. Filmen är en twist på den välkända “Superman”-historien där en pojke från en okänd planet kraschlandar på jorden. Snabbt visar det sig att han har krafter men istället för att använda dessa för gott börjar han använda dessa med onda avsikter.  
 
Hypen var stor inför releasen och trots mixat mottagande spelade filmen in blygsamma $32 miljoner på en ännu mindre budget och snacket om uppföljare var oundvikligt. Enligt Deadline har produktionsbolaget The H Collective som gav ut “Brightburn” har startat en ny gren i bolaget vid namn H3 Entertainment som kommer ta hjälp utav den senaste teknologin för att ta fram filmer.
 
Vi snackar AI, The Metaverse och Web3 – med andra ord allt Hollywood fruktar.
 
En av aspekterna under de pågående strejkerna i Hollywood är just användandet av AI och annan teknologi som kan ersätta skådespelare, författare och andra talanger. En av H3 Entertainments grundare försäkrar dock att teknologin kommer “respektera folk i branschen och fans samtidigt som man promotar ansvarsfull användning av teknologin”.
 
Trots att “Brightburn” är en ordinarie ursprungsberättelse avslöjar scenen i eftertexterna att onda versioner av Aquaman och Wonder Woman existerar i samma värld. Om detta nu leder till en ond version av Justice League återstår att se; James Gunn är som bekant fullt upptagen med att rusta upp DC-världen för Warner Bros.
 
Det är onekligen en spännande riktning “Brightburn 2” tar genom att inkorporera AI och annan teknologi i dess framtagning.  
 
Vad tycks om att delvis använda AI för att ta fram filmer, i detta fall "Brightburn 2"? 
| 14 september 2023 15:30 |