Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 november 2022 | 21:40

Tyskt krigsdrama blev veckans mest sedda på Netflix

”På västfronten intet nytt” och ”The Good Nurse” bland de populäraste filmerna just nu.
Netflix tittare har blivit riktigt bortskämda med bra film under hösten. Det visar inte minst veckans topplista, med två starka draman som de mest streamade just nu.
 
Ett krigsdrama på tyska och med en speltid på nära tre timmar? Jawohl! Det är otippat men kul att ”På västfronten intet nytt” ligger etta på svenska Netflix-toppen efter helgen. Tysklands omskakande Oscarsbidrag i regi av Edward Berger är för närvarande på topp-10 i totalt 90 länder.
 
På andraplatsen hittar vi true crime-thrillern ”The Good Nurse” med en suverän duo - Jessica Chastain och Eddie Redmayne - i huvudrollerna. Den som vill lära sig mer om sjuksköterskan och seriemördaren Charlie Cullen kan hålla utkik efter en kommande dokumentär om samma fall med premiär om bara ett par veckor.
 
Den tredje mest streamade filmen just nu är fantasy-äventyret ”The School for Good and Evil”. Och i vanlig ordning har även en och annan äldre titel tagit sig in på listan. Den här veckan verkar många återupptäcka familjefilmen ”På äventyr med Sharkboy och Lavagirl” med Taylor Lautner. Ja, jag dömer ingen.
 
 

Netflix 10 mest sedda filmer just nu

 
1. På västfronten intet nytt
2. The Good Nurse
3. The School for Good and Evil
4. Kritstrecket
5. På äventyr med Sharkboy och Lavagirl
6. The Stranger
7. Barbie Mermaid Power
8. Världens lyckligaste kvinna
9. Hellhole
10. Wild is the Wind
| 1 november 2022 21:40 |