Serie

Skribent

MovieZine

20 februari 2023 | 10:00

Josefin Neldén gör huvudrollen i TV4:s spionthriller "Doktrinen"

Anna Sise och August Wittgenstein finns också i rollistan när Magnus Montelius spänningsroman "Åtta månader" blir tv-serie.
Ryssen invaderar! I mars börjar inspelningen av "Doktrinen", en politisk thriller med Josefin Neldén ("Vår tid är nu") i en av huvudrollerna. Serien bygger på Magnus Montelius hyllade spänningsroman "Åtta månader".
 
Johan Lundin står för regi tillsammans med Jens Jonsson som även skrivit manus, som handlar om en rysk påverkansoperation riktad mot Sverige.
 
Här utlovas "en värld av intriger och interna konflikter, i ett nervkittlande och skrämmande drama som placerar tittaren mitt i händelsernas centrum ­på Utrikesdepartementet", skriver TV4 i ett pressmeddelande.
 
– ­Med Rysslands invasion av Ukraina och ansträngda förhandlingar om NATO medlemskap så befinner sig Sverige i ett helt nytt säkerhetsläge. Jag tycker TV4 är väldigt modiga och visar framfötterna som plattform genom att beställa en serie som är så realistisk och extremt nära samtiden, säger regissören Jens Jonsson.
 
Foto: TV4
 
I rollistan finns också Anna Sise ("Tunna blå linjen") och svensk-tyske August Wittgenstein ("Hidden – Förstfödd").
 
"Doktrinen" är en samproduktion mellan TV4, Anagram Sverige, Film i väst, Aurora Studios och Beside Productions. Med investering från Finnish Impact Film Fund och med stöd av Nordisk Film & TV Fond. Newen Connect är internationell distributör.
 
Serien får premiär under 2024.
| 20 februari 2023 10:00 |