Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

21 januari 2024 | 08:00

Ikväll på tv: Ett hysteriskt underhållande och allvarsamt blodbad i älskad superhjältefilm

Uppföljare? Reboot? Oavsett vilket, så lyckas James Gunns "The Suicide Squad" bättre än filmen som kom före. Och du kan se den på tv ikväll.
När James Gunn fått kicken från Marvel och "Guardians of the Galaxy"-franchisen på grund av gamla tweets, såg DC snabbt till att snappa upp honom. Resultatet blev den fristående uppföljaren (och mer eller mindre rebooten) till David Ayers vid knäskålarna sågade "Suicide Squad" från 2016.
 
Vilket blev lyckat på alla sätt och vis. Vi fick både ett underhållande blodbad och en stark avslutning på "Guardians of the Galaxy"-trilogin, när Gunn tacksamt nog återanställdes av Marvel.
 
I sin recension av "The Suicide Squad" lyfte Patrik Linderholm fram James Gunns förmåga att blanda högt och lågt:
 
"Här rycks lemmar av kors och tvärs, huvuden klyvs på mitten och kroppar sprängs i bitar. Det är ett vålds- och blodbad utan dess like, men med Gunn vid ratten inte helt utan såväl humor som känsla. “The Suicide Squad” är inte bara hysteriskt underhållande utan lyckas också med faktumet att kännas allvarsam emellanåt."
 
I "The Sucide Squad" skickas de ständigt lika utbytbara skurkarna till den fiktiva ön Corto Maltese i den verkliga världsdelen Sydamerika. Målet är att utplåna en gigantisk sjöstärna från rymden, innan de lokala myndigheterna kan ta kontroll över den och ställa till stora bekymmer.
 
Här kan du se "The Suicide Squad": 
 
• Ikväll 23:00 på Kanal 5
• Streama på HBO Max 
• Hyr/köp på SF Anytime, Viaplay, Google Play eller Itunes 
 
| 21 januari 2024 08:00 |