Film

Skribent

Andreas Samuelson

20 december 2023 | 20:00

Trailerpremiär: Kidnappning och våldtäkt i stjärnspäckat, verklighetsbaserat drama

Abigail Breslin leder en stjärnspäckad ensemble i ”Miranda’s Victim”, ett verklighetsbaserat drama som utspelas på 60-talet. Se trailern här.
1963 kidnappades och våldtogs 18-åriga Patricia Weir av kriminella Ernesto Miranda. Men mardrömmen slutade inte där. Under rättegången kom USA:s högsta domstol fram till det banbrytande beslutet att åklagare inte kan använda erkännanden om inte den misstänkta informerats om rätten till advokat. Processen förvandlade ödelade livet för Weir, som bara ville se sin gärningsman i fängelse.
 
Det är en fascinerande, tragisk historia om ett fruktansvärt brott och en historisk händelse i amerikanska rättssystemet. Den gav upphov till den så kallade Mirandavarningen, som är en skyldighet för amerikanska polisen om att påminna anhållna om rätten till tystnad samt advokat.
 
Nu har händelsen blivit film med titeln ”Miranda's Victim” och det är en imponerande ensemble framför kameran. I rollerna som Weir och Miranda ser vi Oscarsnominerade Abigail Breslin respektive Sebastian Quinn (”Familjeförvirringen”). Andra medverkande är Luke Wilson, Andy García, Donald Sutherland, Ryan Phillippe, Kyle MacLachlan, Mireille Enos och Taryn Manning.
 
Filmen hade amerikansk premiär 6 oktober och har fått övervägande positiv kritik. Det är osäkert om och när den kommer till Sverige men med en sådan spännande historia och sevärda skådespelare så håller vi självklart tummarna.
 
Se trailern här:
 
| 20 december 2023 20:00 |