Serie

Skribent

MovieZine

31 augusti 2023 | 22:15

Trailerpremiär: Dramatiska scener i tv-serien om Estonia - på TV4 i höst

Den 15 oktober blir det premiär för den verklighetsbaserade serien om Estonia-katastrofen.
I september är det 29 år sedan passagerarfärjan Estonia förliste. Mer än 850 människor miste livet i en av de värsta olyckorna i modern tid. Senare i höst kommer tv-serien som skildrar både katastrofen och den utdragna utredning som följde. I rollerna syns Pelle Heikkilä, Doris Tislar, Katia Winter, Jussi Nikkilä, Peter Andersson och Arndt Schwering-Sohnrey med flera.
 
Variety har släppt den första trailern till serien som får premiär på TV4 i oktober.  Måns Månsson, som regisserar tillsammans med finske Juuso Syrjä, berättar för tidningen att:
 
- Manuset om utredningen anledningarna till olyckan var verkligen fängslande. Det är ett nöje att samarbeta med ett finskt, estniskt och svenskt team kring en tragedi som än idag påverkar våra länder.
 
 

Så blir dramaserien om Estonia

 
Under natten den 28 september 1994 förliste MS Estonia i en storm på Östersjön. Det är den näst dödligaste sjökatastrofen i fredstid efter Titanic.
 
"Estonia" är ett karaktärsdrivet händelsedrama om olyckan och utredningen som följde. I serien får man följa händelseutvecklingen och den efterföljande utredningen ur flera olika karaktärers perspektiv. Från räddningsarbetet till hur fartygets besättning och passagerare upplevde katastrofen och slutligen utredningskommissionens slutrapport och de reaktioner den orsakade bland offrens vänner och familjer.
 
"Estonia" ställer frågan om det är möjligt att hitta en uttömmande förklaring till en katastrof av denna kaliber? Eller måste alla hitta en egen sanning för att komma över detta fruktansvärda trauma? Vad händer om tillräckliga förklaringar inte kan hittas?
 
 
"Estonia" kan streamas på TV4 Play (med Plusabonnemang) från 15 oktober. Den kommer också sändas i TV4 med start 30 oktober.
| 31 augusti 2023 22:15 |