Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 november 2021 | 08:00

Trailer: Sydkoreansk sci-fi-skräck på månen i "The Silent Sea"

Netflix bjuder på en sydkoreansk julklapp - med premiären av den nya sci-fi-serien "The Silent Sea" på självaste julafton.
Det råder ingen tvekan om att "Squid Game" har gjort att folk på allvar har fått upp ögonen för alla nya påkostade produktioner som släpps från Sydkorea just nu. "Hellbound" blev kanske inte en riktigt lika stor succé, men nu tar Netflix alltså sikte mot rymden i nästa påkostade produktion. 
 
Handlingen i "The Silent Sea" kommer att utspela sig i en framtid där vår planet drabbats av brist på både vatten och mat till följd av ökenspridning. Vi får följa med ett team som valts ut för ett uppdrag som kommer att utspela sig under 24 timmar på månen, där teamet är ute efter ett provtest från en övergiven forskningsanläggning. Problemet är bara att en efter en i teamet dödas, vilket förhoppningsvis kommer att leda till ett spännande sci-fi-äventyr.
 
I huvudrollen hittar vi Bae Doona ("Sense8", "Kingdom") som även får hjälp av skådespelarna Gong Yoo ("Squid Game", "Train to Busan"), Lee Joon, Kim Sun-young, Lee Mu-saeng och Lee Sung-wook framför kameran.
 
 
Den första säsongen av "The Silent Sea" släpps den 24 december och kommer att bestå av totalt 8 avsnitt. Serien är skapad av Eun-kyo Park ("Mother") och regisserad av Choi Hang-Yong.
 

Läs också: Kommer "Hellbound" bli nästa koreanska succé på Netflix?

 
Kommer du att ge "The Silent Sea" en chans i december? Kommentera gärna nedan!
| 27 november 2021 08:00 |