Film

Skribent

Andreas Samuelson

28 november 2023 | 21:30

Trailer-premiär för episkt bibeläventyr med kaxig attityd och rapmusik

Andra filmatiseringar av Bibeln kan kliva åt sidan. ”The Book of Clarence” är en episk tolkning med attityd och LaKeith Stanfield i huvudrollen. Se trailern här.
Bibeln har filmatiserats otaliga gånger, ofta med valfri skådespelare i rollen som Jesus och ofta lite... småtrist. Nu kommer dock en annorlunda, lite fräckare tolkning med gott om kaxig attityd.
 
”The Book of Clarence” handlar om titelkaraktären (Oscarsnominerade LaKeith Stanfield), en gatusmart men fattig man i Jerusalem efter Kristus. Han försöker ta hand om sin familj och visa sig värdig för kvinnan han älskar. Han använder sig av Jesus återuppståndelse för att marknadsföra sig själv som den nya Messiah utsänd av Gud.
 
Filmen är regisserad av Jeymes Samuel, mer känd som brittiska artisten The Bullitts. Det är hans andra långfilm efter prisbelönade debuten, afroamerikanska västernrullen ”The Harder They Fall” (2021). En av producenterna då liksom denna gång är självaste Shawn ”Jay-Z” Carter som även bidragit med musik tillsammans med Lil Wayne, Kid Cudi, Buju Banton och Jorja Smith.
 
Andra skådespelare som medverkar är Omar Sy (”En ovanlig vänskap”), Anna Diop (”Titans”), David Oyelowo (”Selma”), Oscarsnominerade Alfre Woodard, Caleb McLaughlin (”Stranger Things”), Benedict Cumberbatch och James McAvoy som Pontus Pilatus.
 
Det ser ut att vara en kul, annorlunda variation på Bibeln-temat med kaxig attityd och rapmusik. Och enligt tidiga recensioner så är det värt en titt - i nuläget har den 93% på Rotten Tomatoes.
 
Filmen har amerikansk biopremiär 12 januari nästa år.
 
Se trailern här:
 
 
Blir du sugen på att se ”The Book of Clarence”?
| 28 november 2023 21:30 |