Film

Skribent

Andreas Samuelson

10 november 2023 | 13:30

Trailerpremiär: Animerat äventyr där läskigt mörker blir din bästis

Barns rädsla för mörkret får ny, kul vinkling i Dreamworks och Netflix kommande, animerade äventyr ”Orion and the Dark”. Se trailern här.
Som barn var många om inte de flesta av oss rädda för mörkret av olika anledningar. Pojken Orion är dessutom rädd för nästan allt inklusive tjejer, bin, hundar, havet, clowner och - framför allt - mörkret. Men en natt tar Mörkret i sin allra charmigaste form kontakt med Orion och ska hjälpa honom överkomma sina rädslor.
 
Pålitliga Dreamworks har slagit sig samman med Netflix för animerade familjeäventyret "Orion and the Dark" som ger känslan av både ”Monsters, Inc.” och ”Insidan ut” men även Dreamworks egna ”Draktränaren”-filmer. Filmen är regisserad av debuterande Sean Charmatz, som tidigare jobbat på filmer som ”SvampBob Fyrkant”, ”Angry Birds Movie” och ”Trolls”.
 
Mer intressant är att Oscarsvinnaren Charlie Kaufman (”Eternal Sunshine of the Spotless Mind”) skrivit manus, efter en bok av Emma Yarlett. Detta blir Kaufmans debut i barn- och familjefilm, efter mer vuxna filmer som ”I huvudet på John Malkovich”, ”Adaptation” och senast ”I'm Thinking of Ending Things”.
 
I röstrollerna ser vi Jacob Tremblay (”Room”, ”Den lilla sjöjungfrun”) som Orion och Paul Walter Hauser (”I, Tonya”, ”Black Bird”) som Mörkret. Dessutom har legendariska regissören Werner Herzog en okänd röstroll.
 
Med sådan talang inblandad och kul, inspirerad story hoppas vi på att två stora studios kan leverera ett härligt äventyr för hela familjen.
 
Filmen har planerad premiär 2 februari 2024.
 
Se trailern här:
 
 
Blir du sugen på ”Orion and the Dark”?
| 10 november 2023 13:30 |