Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 september 2019 | 21:35

Trailer: Fantastiska "Impulse" förtjänar en chans i år

Trots att "Impulse" var en av förra årets bästa nya serier, vågar jag påstå att praktiskt taget ingen svensk har sett serien ännu.
Det är inte direkt någon hemlighet att det finns fler grymma tv-serier än det finns tid över på dygnet att hinna ge alla en chans. Inte nog med det, själva utbudet av streamingtjänster att se alla produktioner på har även det växt så det knakar.
 
Netflix, Amazon Prime, HBO Nordic, Viaplay, C More, Dplay, Facebook Watch och YouTube Premium får snart sällskap av Disney+, Apple TV+, HBO Max och Quibi. För att inte tala om alla amerikanska tjänster som också funderar på att satsa internationellt á la Hulu, CBS All Access och NBCUniversal med flera. 
 

"Jumper" fast sjukt mycket bättre

 
 
Mitt i allt detta drunknade Doug Limans ("Edge of Tomorrow") spännande sci-fi-drama "Impulse" ifjol. Serien utspelar sig i samma universum som Limans misslyckade långfilm "Jumper", som han själv inte var helt nöjd med men av studion tvingades köra ut ändå. "Impulse" är den teleporterings-värld han verkligen hade tänkt sig, men helt centrerad på karaktärerna istället för den speciella förmågan som Henrietta (som kallas Henry) upptäcker att hon råkar besitta.
 
Hon är när vi lär känna henne bara en vanlig tonårstjej, som visserligen flyttat runt alldeles för mycket och givit upp tanken på att ha nära vänner. När hon plötsligt utsätts för ett våldtäktsförsök teleporteras hon ännu mer plötsligt till sitt sovrum - och skadar i samma veva förövaren riktigt illa. Resten av den första säsongen handlar om hur Henry (Maddie Hasson) hanterar det hemska som nästan hände henne, samtidigt som hon försöker förstå vad som faktiskt hände med henne.
 
Genom riktigt grymt skådespel från alla inblandade och ett förvånansvärt välskrivet manus blev den första säsongen riktigt bra. Problemet var bara att serien släpptes på YouTube Premium, bakom deras betalvägg... vilket sannolikt är varför jag fortfarande inte stött på en enda person som också har sett den första säsongen av "Impulse".
 

YouTube har insett sitt misstag

 
Även YouTube Original-serien "Cobra Kai" finns nu att streama gratis. 
 
Lyckligtvis har YouTube insett att de har misslyckats med sin globala lansering av YouTube Premium. Från och med nu kommer de nämligen att släppa alla sina serier gratis, fast endast ett avsnitt i veckan och dessutom med riktad reklam. Den som vill kunna se hela säsongen på en gång, utan reklamavbrott, kan hitta den plus bonusmaterial inne bakom betalväggen Premium.
 
Här nedan hittar du den helt nya trailern inför den nya säsongen, som jag rekommenderar att du inte ser om du inte vill bli spoilad på slutet av den första. Men om det nu finns någon som mig, som faktiskt såg den första säsongen, så går det alldeles utmärkt att njuta av den nya trailern.
 
 
YouTube har redan nu gjort hela den första säsongen av "Impulse" tillgänglig, med reklam, direkt på vanliga (gratisversionen) av YouTube - och kommer att släppa den nya säsongen den 16 oktober.
 

Läs också: Tarantinos glömda debutfilm finns att se på Youtube

 
Kommer du att ge "Impulse" en chans i år? Kommentera gärna nedan!
| 12 september 2019 21:35 |