Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 februari 2021 | 10:56

Trailer: Återvänd till helvetet i "Diablo II: Resurrected"

Klassikern "Diablo II" från 2000 återvänder till mängder av format med ny grafik under 2021.
För ett tag sedan ryktades det om att det klassiska spelet "Diablo II" var på väg tillbaka på ett eller annat sätt, vilket nu har bekräftats med en trailer för "Diablo II: Resurrected" på den digitala mässan BlizzConline. 
 
 
Spelet är mer eller mindre detsamma som för 20 år sedan, fast med snyggare grafik och en del nya funktioner. Närsomhelst kan du växla mellan den gamla och nya grafiken, för att se hur mycket som har förändrats. 
 
"Diablo II: Resurrected" är under utveckling av Blizzards Team 3, som också jobbar på det kommande "Diablo IV". Enligt rapporter får de även hjälp av Vicarious Visions ("Tony Hawk's Pro Skater 1+2"), vars utvecklare blev en del av Blizzard Entertainment för ett tag sedan
 
Spelet släpps till Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch och PC någon gång under 2021. 
 
"Diablo II" släpptes 2000 och är ett rollspel som kändes som ett sånt där spel som alla hade på den tiden, tillsammans med andra spel av Blizzard som "Warcraft II: Tides of Darkness" och "Starcraft".
 
Spelet handlar om att du ska besegra den ondskefulla demonen Diablo och hans undersåtar, så att han inte tar över världen. På sajten Metacritic har det idag ett samlat betyg på 88 av 100. Vi får helt enkelt se om det är lika bra som fansen minns det. 
 
Ser du fram emot den nya versionen av "Diablo II"?
| 20 februari 2021 10:56 |