Film

Skribent

Andreas Samuelson

14 september 2022 | 15:00

”The Strangers”-remake börjar filma

Renny Harlin sätter igång inspelningarna med nyinspelningen av rysaren från 2008.
Harlin regisserar den uppdaterade versionen som planeras bli den första i en trilogi och Madeline Petsch (”Rivderdale”) och Froy Gutierrez (”Teen Wolf”) spelar huvudrollerna, rapporterar Screen Rant.
 
Originalfilmen handlade om ett dysfunktionellt par (Liv Tyler och Scott Speedman) som hotas av maskerade psykopater i sin stuga i ödemarken. Den här gången är det ett yngre par som konfronteras av samma främlingar när de tar in på ett Airbnb efter bilproblem ute i Ohios vildmark.
 
Originalfilmen, inspirerad av verkliga händelser, blev en enorm framgång när den drog in över 80 miljoner dollar på en 9 miljoners budget. Den fick en uppföljare, ”The Strangers: Prey at Night”, tio år senare men nu är det alltså dags för en uppdatering.
 
Finska Harlin är knappast någon främling för genren, då han fick sitt genombrott med ”Terror på Elm Street 4” och även levererat titlar som ”Deep Blue Sea” och ”Exorcisten: Begynnelsen”. Detta blir hans första skräckfilm sedan ”Devil’s Pass” från 2013.
 
- Min mamma gjöt in kärleken till film i mig genom Hitchcock och andra spänning- och skräckmästare. Mitt genombrott i Hollywood skedde med framgången av ”Terror på Elm Street 4”. Det är bara passande att jag återvänder till min favoritgenre med den extremt välskrivna ”The Strangers”-trilogin. Karaktärerna och storyn är alla grundade i verkligheten och erbjuder mig en mängd kusliga bilder som gör att jag kan ge liv till dessa filmer.
 
Med slasher-genren och dess maskerade mördare mer populära än någonsin låter det som absolut rätt tid att återuppliva de läskiga typerna från ”The Strangers”. Vi får hoppas att Harlin erbjuder lite mer av energin från hans äldre filmer än de på senare tid...
| 14 september 2022 15:00 |