Serie

Skribent

Erika Jarhed

28 februari 2023 | 13:00

7 år senare: "The Night Manager" får en andra säsong

2016 såg vi Tom Hiddleston senast i succéserien "The Night Manager". Nu är arbetet med fortsättningen igång.
Det har gått sju långa år sedan serien "The Night Manager" hade sin premiär. Under lång tid har det varit snack om ytterligare en säsong. Nu meddelar Deadline att arbetet med säsong två har påbörjats - denna gången hos Amazon Prime Video, tillsammans med BBC.
 
Säsong två kommer att spelas in senare i år i London och i Sydamerika, och går under arbetsnamnet "Steelworks". Manusförfattaren David Farr kommer att skriva manus även denna gången, och Tom Hiddleston kommer att återvända i rollen som Jonathan Pine. Om den danske regissören Susanne Bier även kommer att vara med i projektet vet vi ännu inte.
 
Tom Hiddleston som Jonathan Pine och Hugh Laurie som Richard Roper.
 
Den brittiska miniserien från 2016 blev minst sagt en succé och vann bland annat två Emmys och tre Golden Globes, för diverse skådespelarinsatser och bästa regi.
 
Serien är baserad på John le Carrés roman med samma namn från 1993 och handlar om den brittiske nattvakten Jonathan Pine (Hiddleston), en före detta soldat, som arbetar på ett hotell i Kairo. Av en slump blir han indragen i en komplicerad spionhärva och blir rekrytrerade av den brittiska underrättelsetjänsten. Hans uppgift är att infiltrera en grupp vapensmugglare, under ledning av Richard Roper (Hugh Laurie), och försöka sätta dit dem. Första säsongen består av sex avsnitt och finns att streama på Amazon Prime Video.
 
Exakt när vi kan förvänta oss premiär av den andra säsongen är ännu oklart, men det lär nog dröja ett tag till.
 
Har du längtat efter andra säsongen av "The Night Manager"?
| 28 februari 2023 13:00 |