Film

Skribent

Andreas Samuelson

26 april 2024 | 11:00

”The Invisible Man 2” på gång enligt Elisabeth Moss - och kanske nytt skräckuniversum

Skådespelaren från 2020 års skräcksuccé avslöjar att man är närmare än någonsin till en uppföljare - och kanske ett helt nytt skräckuniversum.
H.G. Wells klassiska rysare ”Den osynliga mannen” har filmatiserats flertal gånger och en av de mest framgångsrika var Leigh Whannells version "The Invisible Man" från 2020. Filmen bytte huvudperson till en kvinna (Elisabeth Moss) som terroriseras av sitt - till synes - osynliga ex (Oliver Jackson-Cohen).
 
Med tanke på att filmen fick ett övervägande positivt mottagande och drog in över 144 miljoner dollar (på en sju miljoners budget) är det förvånande att det ännu inte kommit någon uppföljare. Men nu avslöjar Moss i en intervju med Josh Horowitz podcast Happy Sad Confused att en tvåa kommer inom närmaste framtiden:
 
- Vi är, skulle jag säga – och med vi menar jag Blumhouse och mitt produktionsbolag Love & Squalor Pictures – är närmare än vi någonsin har varit att få till en ny film. Och det känns väldigt bra. Vi är helt klart inställda på att fortsätta den historien, absolut.
 
Hon pratade också om Whannells kommande ”Wolf Man”, en annan modern uppdatering av en skräckklassiker.
 
- Jag tror att tanken med Universal i framtiden om ”Wolf Man” går bra är att återuppliva detta skräckuniversum, men nej, tyvärr har jag inte blivit tillfrågad att medverka i ”Wolf Man”... men om vi gör den här uppföljaren så kanske vi kan få igång ett nytt universum!
 
”The Invisible Man” var ursprungligen tänkt som en del av Universals planerade Dark Universe som lades på hyllan när ”The Mummy” med Tom Cruise floppade. Men om nya ”Wolf Man” kommer i närheten av framgången som ”The Invisible Man” skördade så är det ju väldigt lämpligt - och kul - med det typ av universum Universal etablerade redan på 1930-talet.
 
Se hela intervjun här:
 
 
Ser du fram emot en fortsättning på ”The Invisible Man”?
| 26 april 2024 11:00 |