Film

Skribent

Alexander Svensson

12 mars 2024 | 19:45

"The Batman Part II" blir ett år försenad

Matt Reeves superhjälteuppföljare drabbas när Warner Bros lägger om datumen för ett antal filmpremiärer.
Matt Reeves lyckades med “The Batman” skapa en hyllad nytolkning av allas älskade gamle läderlapp. Den mörka, våldsamma och hyfsat jordnära tolkningen var vad många saknat efter Zack Snyders mer storslagna och sci-fi-iga version av karaktären. Fans ser nu fram emot en uppföljare, men de kommer att få vänta längre än beräknat.
 
“The Batman Part II” kommer nämligen inte att landa på biograferna den 3 oktober 2025 som tänkt, utan landar istället den 2 oktober 2026. 364 dagars fördröjning med andra ord, och en trist nyhet för alla som med spänning väntar på att se vad Reeves kan tänkas hitta på härnäst.
 
Skiftet i premiärdatum kommer i samband med en större schemaomläggning från Warner Bros. Skräckisen “The Bride”, med Christian Bale i huvudrollen tar över gamla datumet från “The Batman”. Man har också flyttat bak gangsterfilmen “Alto Knights” med Robert De Niro till 21 mars 2025, och schemalagt Paul Thomas Andersons nästa film (med bland andra Leonardo DiCaprio och Sean Penn i rollistan) till 8 augusti 2025.
| 12 mars 2024 19:45 |