Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

8 januari 2024 | 13:00

Taylor Swifts konsertfilm har tjänat in 260 miljoner dollar - är historiens mest lönsamma

"The Eras Tour" slog rekord redan från start och har fortsatt dra in de stora stålarna.
2024 börjar bra för en av världens största popstjärnor. "Taylor Swift: The Eras Tour" har nu spelat in 261,6 miljoner dollar (eller nästan 2,7 miljarder svenska kronor i dagens valutakurs) och slår därmed den tidigare rekordhållaren för konsertfilmer - "Justin Bieber: Never Say Never", som hade premär 2011. Det skriver Variety.
 
Samtidigt är "The Eras Tour" långt ifrån över, trots att konsertfilmen hade premär i oktober förra året. Turnén är för tillfället på paus men kommer återupptas med spelningar i Tokyo i början av februari. Senare i vår, närmare bestämt 17 till 19 maj 2024, är det äntligen dags för Sverige och tre spelningar på Friends Arena i Stockholm.
 
MovieZines Charlotte Brange var såld på konsertfilmen, och förutom musiken (förstås) hyllade hon i allra högsta grad produktionen:
"Filmningen är fenomenal, och på ett sätt jag nog aldrig har upplevt. För en ynka biobiljetts kostnad får vi på första parkett se alla vinklar och närbilder som världens bästa smartphone aldrig hade kunnat fånga. På nära håll ser jag Taylor jobba så hårt att hennes hår lockar upp sig till sitt naturliga självfall, och jag slås av vilken otrolig entertainer hon är."
 
Den filmade versionen av "Taylor Swift: The Eras Tour" är för tillfället tyvärr inte tillgänglig att se i Sverige.
 
| 8 januari 2024 13:00 |