Film

Skribent

MovieZine

19 augusti 2017 | 09:00

Svenska kortfilmen ”Spiritus Lepus” får världspremiär i USA

"En dröm har gått i uppfyllelse" säger filmens regissör Kristofer Carlsson.
En kille hittas av ett väsen som tar med honom ner i den småländska underjorden där en grupp högst suspekta robotkaniner försöker samarbeta.

Den 16 september har den svenska fantasy kortfilmen ”Spiritus Lepus” (som MovieZine tidigare rapporterat om) världspremiär under FilmQuest Film Festival i Utah, USA.

Arbetet med filmen har pågått sedan 2013 och allmänheten har kunnat följa projektet genom sociala medier och vlogs på Youtube. Inspelningen ägde rum i småländska Kleva Gruva.

- Detta är en dröm som går i uppfyllelse. Att efter fyra års hårt arbete få ha sin världspremiär i USA är en helt obeskrivlig känsla. Jag är så glad, stolt och tacksam för allt stöd vi fått genom Kickstarter-backers , sponsorer och vänner, säger filmens regissör Kristofer ”Kiggs” Carlsson.

Filmen har även kommit in på Calgary International Film Festival i Kanada som äger rum mellan den 20 september till den 1 oktober.

- Vi vet inte än om vi är nominerade till några priser i någon av festivalerna. De kommer gå ut med det i dagarna så vi är otroligt spända. Vi kommer vara sex stycken ur teamet som flyger till FilmQuest och vi ska försöka ta oss till Calgary med. Calgary hade över 36000 besökare förra året så det är sjukt coolt att vi kommit in dit.
 
| 19 augusti 2017 09:00 |