Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

26 november 2023 | 09:00

Nu på Disney+: Den 60-åriga scifi-serien har äntligen återvänt till Sverige

Nördklassikern "Doctor Who" har aldrig haft en vidare pålitlig närvaro på svenska kanaler, men nu har åtminstone framtiden börjat ljusna.
Den brittiska långköraren "Doctor Who" fyller hela 60 bast i år (själva födelsedagen inträffade 23 november), och firar det med tre specialavsnitt som ger oss en ny Doktor med ett gammalt ansikte. David Tennant är tillbaka, som den fjortonde Doktorn, och till sällskap får han Catherine Tate som samma gamla Donna Noble.
 
Interationellt, utanför Storbritannien och England, blir de nya avsnitten tillgängliga på Disney+. Om det innebär att tidigare säsonger (inklusive Tennants första runda i rollen) också kommer dyka upp på streamingtjänsten framöver är oklart. Tills vidare får vi nöja oss med att ha en pålitlig tillång till kommande säsonger, och för en svensk Whovian är det banne mig inte fy skam.
 
Den första av de tre 60-årsspecialarna med David Tennant och Catherine Tate streamas nu på Disney+. Nästa, "Wild Blue Yonder", släpps den 2 december. Sista specialen ut blir "The Giggle" den 9 december. Avsnitten ser ut att läggas upp 19:30 svensk tid.
 
| 26 november 2023 09:00 |