Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

5 december 2023 | 13:30

Nu på SkyShowtime: Matt Damon tvingades lämna biopicen om en normbrytande politiker

Det är inget snack om att Gus van Sants "Milk" är en riktigt bra historia. Men kunde den ha blivit bättre om en av originalskådiskarna fått vara kvar?
Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Den amerkanske politikern och aktivisten Harvel Milk var den första öppet homosexuella man att väljas för ett politiskt ämbete i Kalifornien, USA. Nu visas Gus van Sants biopic om hans liv och död på SkyShowtime., med legendaren Sean Penn i titelrollen och Josh Brolin som hans mördare Dan White.
 
Filmen är bra, men hade den varit ännu bättre om en av de tilltänka skådespelarna inte hade behövt hoppa av? Mannen ifråga verkar själv inte tro det.
 
För några år sedan publicerade MovieZine en lista över stora roller som Matt Damon missade. Där citeras han om hur "Milk", och rollen som mördaren Dan White, var tuff att avsäga sig:
 
- Jag hade sett fram emot det, och jag ville gärna göra scenerna med Sean Penn. De flyttade inspelningen så det krockade med ”Green Zone”. Jag tänkte ”Fan också, det var min roll!” Men när jag såg ”Milk” så var Josh Brolin jävligt bra i den. 
 
Och även om det hade varit intressant att se Damons tolkning så har han ju inte fel. MovieZines recensent skrev till exempel att "skådespeleriet är på en konsekvent hög nivå, med träffsäker rollbesättning" i en "levande film om humanism och mod".  
 
"Milk" finns tillgänglig att streama nu på SkyShowtime.
 
 
| 5 december 2023 13:30 |