Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

22 november 2023 | 15:30

Nu på Disney+: Stjärntätt i kusligt mordmysterium från Agatha Christie

Hercule Poirots senaste mysterium utspelar sig i vackra Venedig - idag har filmen streamingpremiär på Disney+.
Kenneth Branagh har senaste åren med stor kärlek återupplivat Agatha Christies detektivhistorier för den nya generationen. Senaste tillskottet stavas “Mord i Venedig” och har liksom de senaste adaptionerna en stjärnspäckad rollista med bland andra Michelle Yeoh, Tina Fey och Jamie Dornan. 
 
Det hela börjar när detektiv Poirot (Kenneth Branagh) övertalas av väninnan Ariadne Oliver (Tina Fey) att undersöka ett fall som verkar ha övernaturliga tendenser. Mot sin vilja blir han indragen i vad som ser ut att vara kärleksdrama som spårat ut i mord, men frågan är om brottet har begåtts av en människa eller något övernaturligt? 
 
Branaghs “Mordet på Orientexpressen” var en ännu mer stjärnspäckad affär som trots mycket yta inte bjöd på så mycket innehåll. Uppföljaren “Döden på Nilen” var för mig ett tråkigt magplask som lyckades både vara ointressant och ful.
 
“Mord i Venedig” är kort, effektiv och spännande med finfina insatser från ensemblen där man som tittare hela tiden gissar och får tänka om. Jag hade otroligt kul under filmens gång och nu har den äntligen premiär på Disney+!
 
Har du sett Branaghs adaptioner? Hur rankar du dom? Kommentera nedan. 
 
| 22 november 2023 15:30 |