Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 maj 2024 | 15:30

Här kan du streama Lisebergs-skräckisen "Karusell" helt gratis

Nöjesparksbesöket blir till en mardröm för Omar Rudberg med vänner.
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Det finns mycket som kan gå illa under ett besök på Liseberg. Du tappar din mobil i vattnet under Kållerado-selfien. Kön till Balder är 65 minuter lång. En random unge spyr ned dina splitternya sneakers. Din polare får en yxa i bröstet. Sockervadden är slut. Sådana saker sabbar verkligen stämningen.
 
"Karusell", en av de mer omtalade svenska skräckfilmerna på senare år, har just kommit upp på Prime Video. Vi passar på att tipsa återigen om att streamingtjänsten har ett riktigt nice erbjudande där du får gratis streaming i 30 dagar.
 
"Young Royals"-stjärnan Omar Rudberg, Amanda Lindh och Emil Algpeus spelar en grupp vänner som vinner en privat kväll på en Halloween-pyntad nöjespark. Wilma Lidén är deras före detta kompis, tillika Lisebergsanställd som får oturen att barnvakta gruppen. Men de är inte helt ensamma inne på området. Där finns också en maskerad mördare som tänker göra natten extra minnesvärd... om nu någon överlever.
 
Rysaren av Simon Sandquist sågades av de svenska kritikerna vid biopremiären och kallades för "Skrattretande usel" med låga betyg som följd. IMDB-snittet hamnade på 4.8 av 10.
 
Så ni vet, skräckfans - ta den för vad den är, ett försök att göra ungdomsslasher på svenska men också ett steg i rätt riktning för att bredda genreutbudet i Sverige.
 
 
Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter. Efter 30 dagar övergår provperioden till ett betalabonnemang. Du kan när som helst avbryta ditt medlemskap.
| 20 maj 2024 15:30 |