Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

11 augusti 2023 | 16:00

Brittiska stjärnskottet Archie Madekwe är dubbelt filmaktuell

Han gör huvudrollen i "Gran Turismo" på bio och syns även i Netflix spionrulle "Heart of Stone" med Gal Gadot. En stor premiärdag för den 28-årige britten.
Sen rollen som Simon i Ari Asters mardrömslika “Midsommar” har stjärnskottet haft fullt upp med roller i bland annat “Voyagers” och lånat ut sin röst till serien “Love, Death & Robots”.
 
Madekwe föddes i London och började skådespela redan 2014 i tv-serien “Casualty” och har sakta med åren fortsatt ta spännande roller i branschen.
 
Skam den som ger sig – vad som började som småroller har nu landat honom rollen som Jann Mardenborough i bioaktuella “Gran Turismo”. Här spelar han mot bland annat tungviktare som David Harbour, Orlando Bloom och Djimon Hounsou. Baserad på en sann historia om Mardenborough som mot alla odds lyckas bli en professionell racerbil-förare.
 
 
Utöver “Gran Turismo” spelar han mot Gal Gadot och Jamie Dornan i Netflix-rullen “Heart of Stone” som Ivo. Filmen beskrivs som en spion/actionthriller och lyckas den kamma hem de tittarsiffror Netflix önskar kan en ny franchise vara född. “Heart of Stone” har premiär idag, dock har den i dagsläget svaga 24% på Rotten Tomatoes. Det lär inte spela någon större roll för Madekwe som efter “Heart of Stone” lär bli erbjuden fler och större roller.
 
Nyligen hade han en mindre roll i Asters “Beau is Afraid” och härnäst kan han ses i gaydramat “Saltburn” i regi av Emerald Fennell ("Promising Young Woman") med bland andra Carey Mulligan och Rosamund Pike. Karriären går minst sagt framåt.
 
“Gran Turismo” går just nu på bio och “Heart of Stone” kan ses på Netflix.
 
Ser du fram emot fler roller med Archie Madekwe?
| 11 augusti 2023 16:00 |