Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 augusti 2020 | 22:40

Stephen Kings pandemi-skräckis "The Stand" släpps i december

Den första säsongen av CBS All Access adaption av Stephen King-boken "Pestens tid" har äntligen fått ett premiärdatum.
Den efterlängtade serien "The Stand" har varit under produktion under de senaste två åren - och på grund av coronapandemin var det många som befarade att väntan skulle få fortsätta på obestämd tid. Lyckligtvis har CBS All Access nu slutligen bekräftat att miniserien kommer att släppas den 17 december, åtminstone i USA.
 
Serien är baserad på Stephen King-boken "Pestens tid" och utspelar sig under en global pandemi, där ett virus med 99,4 procent dödlighet utrotar nästan allt liv på vår planet. De få som lyckas överleva slits istället mellan godhet och ondska, när den godhjärtade 108-åringen Mother Abagail leder en grupp av fredliga överlevare medan allas värsta mardröm tycks förverkligas så fort de möter Randall Flagg och hans följare.
 
Alexander Skarsgård spelar en av huvudrollerna, som Randall Flagg, medan Whoopi Goldberg spelar Abagail. I den stjärnspäckade miniserien dyker också James Marsden, Heather Graham, Amber Heard, Nat Wolff, Odessa Young, Owen Teague och Greg Kinnear upp framför kameran.
 
 
- Under de två år vi har spenderat med produktionen av "The Stand", kände vi alla ett stort ansvar inför att adaptera vad som för många är ett av de mest omtyckta verken från en av världens mest älskade berättare. Men ingen av oss hade kunnat förutspå att Stephen Kings 40-åriga mästerverk, om en global pandemi, hade kunnat bli så kusligt aktuell. Vi är glada över att få berätta den här episka berättelsen, med det tillägg som Stephen King velat addera under flera årtionden. Vi är så stolta över den här serien och dess försök till att hitta mening och hopp i de mest osäkra av tider. Vi längtar efter att få dela den med resten av världen, kommenterar seriens showrunner Benjamin Cavell nyheten.
 
 
Miniserien kommer att bestå av totalt nio avsnitt. Det är i nuläget oklart vilken svensk distributör som kommer att visa "The Stand" här i Sverige, även om HBO Nordic brukar ha en tendens att knipa många av CBS All Access och Showtimes (som ägs av samma bolag) serier. Men förhoppningsvis kommer vi att kunna ta del av serien även här lagom till den amerikanska premiären.
 

Läs också: Se de första bilderna ur Stephen King-serien "The Stand"

 
Kommer du att ge "The Stand" en chans i december? Kommentera gärna nedan!
| 25 augusti 2020 22:40 |