Serie

Skribent

Miriam Sposito

24 juli 2018 | 17:00

Stark kritik mot nya Netflix-serien "Insatiable"

10 augusti är det tänkt att serien "Insatiable" ska få premiär på Netflix, men tusentals skriver nu på en namninsamling som vill stoppa serien från att streamas på sajten.
Förra veckan släpptes trailern till nya Netflix-serien ”Insatiable”. Serien handlar om Patty, en tjock tjej som i skolan blir mobbad för sin storlek. Under sommarlovet går hon ner vikt och plötsligt får hon mycket positiv uppmärksamhet för sin förändring, men Patty är ute efter något annat, hon vill hämnas på sina mobbare.
 
 
Trailern fick genast mycket kritik som menade att serien ger en skev bild till unga tonåringar om att man måste vara smal för att anses som vacker och omtyckt. Nu har det startats en namninsamling som uppmanar Netflix att inte sända serien på sin streamingsajt.
 
 

@insatiable 🖤

Ett inlägg delat av 🖤 (@debbyryan)

 

Debby Ryan, som spelar Patty i serien, lade upp ett uttalande på Instagram som förklarade hur hon såg på situationen, bland annat så menar hon att serien tar upp problem med hur man ser på kvinnors kroppar och konfronterar problemen genom satir. Hon skriver även att humorn inte ligger i ”fat-shaming” utan i att peka på och identifiera mobbarna och visa att det inte är okej.

Namninsamlingen har i skrivande stund nästan 110 000 namn, men serien har fortfarande sin premiär på Netflix 10 augusti.
 
Vad tycker du om att flera vill att serien stoppas?
| 24 juli 2018 17:00 |