Spel

Skribent

Anders Eklöf

31 mars 2023 | 08:29

Spelmässan E3 ställs in 2023

Den stora spelmässan Electronic Entertainment Expo ställs in i år, då för få utgivare visat intresse att delta.
De senaste veckorna har flera stora spelstudior meddelat att de inte kommer till den stora spelmässan Electronic Entertainment Expo (E3) i Los Angeles, som Xbox, Nintendo, Playstation och nyligen Ubisoft.
 
Finns det ingen som vill visa något, blir det så klart svårt att anordna en mässa. Nu har sajten IGN bekräftat att E3 inte blir av i sommar. 
 
- Det här var ett svårt beslut på grund av all den tid och kraft vi och våra partners lagt för att få evenemanget att hända, men vi var tvungna att göra det som är rätt för branschen och vad som är rätt för E3. Vi uppskattar och förstår att intresserade företag inte skulle ha spelbara demos redo och att resursutmaningar gjorde att vara på E3 till ett hinder de inte kunde övervinna, skriver Entertainment Software Association i ett pressmeddelande.
 
De berättar dock att de fortsätter att arbeta på kommande evenemang.
 
Förra året meddelade organisationen att E3 skulle komma tillbaka i både digital och fysisk form under 2023, efter flera år av inställda evenemang på grund av pandemin och andra kontroverser. Nu blir det alltså inte så.
 
Första E3-eventet hölls i Los Angeles 1995, med undantag från tre tillfällen har det alltid varit där sen dess. Genom åren har stora spel visats upp varje år, med möjlighet för besökare att testa kommande titlar.
 
De senaste åren har dock digitala evenemang som Summer Games Fest fyllt tomrummet som E3 skapat, som sändes på Youtube och andra plattformar den 9 juni förra året. Under showen fick vi bland annat veta att "The Last of Us Part I" var på väg. 
 
Brukar du titta på E3?
| 31 mars 2023 08:29 |