Film

Skribent

Andreas Samuelson

1 september 2023 | 17:00

Skräckfilmsbolaget Hammer Films återuppstår

Liksom dess gamla klassiska figurer Dracula och Frankenstein vaknar brittiska filmbolaget Hammer Films återigen ur sin grav.
Hammer Films har en lång och viktig historia som en av de främsta inom skräckfilmsproduktion. Det bildades redan på 1930-talet men blev riktigt stora på 1950-talet med en rad filmer om bland annat Dracula, Frankenstein, mumier och varulvar och lanserade ikoniska skådespelare som Christopher Lee och Peter Cushing.
 
2007 gjorde det comeback med filmer som ”Let Me In” och ”The Woman in Black”. Senaste filmen var 2019 års ”The Lodge” men efter några tysta år är det nu dags för ännu en återupplivning.
 
Brittiska, Tony- och Emmybelönade teaterproducenten John Gore har förvärvat filmbolaget. Planen är nu att investera i och blåsa nytt liv i Hammer Films genom nya filmer som kombinerar nostalgisk charm med modern filmstil, skriver Variety.
 
Den första av en rad kommande filmer är ”Doctor Jekyll”, en ny filmatisering av Robert Louis Stevensons klassiker med Eddie Izzard i titelrollen.
 
- Ända sedan jag var ung har förtrollats av Hammer Films magi. Dess berättelser, karaktärer och unika plats i brittiskt kulturarv har varit en källa till inspiration och förundran. Idag, när jag står vid rodret i denna ikoniska studio, är mitt engagemang dubbelt: att fira och bevara det oöverträffade arvet efter Hammer och att inleda en ny era av berättande som fängslar publik över hela världen. Med betydelsefull investering och en ny kreativ vision kommer vi se till att Hammers anda inte bara består utan frodas i modern tid, säger Gore i ett uttalande.
 
Blir spännande att se nya skräckfilmer i gammal, gotisk anda bland de mer moderna konkurrenterna.
 
Ser du fram emot nya filmer från Hammer Films?
| 1 september 2023 17:00 |