Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

6 januari 2024 | 08:00

Sista chansen: En av de mest realistiska krigsfilmerna lämnar Netflix - en brutal upplevelse!

Ridley Scott regisserar den svettiga Oscarsvinnaren som skildrar krig som få andra filmer gjort.
Filmen vann två Oscar för bästa ljud och bästa klippning, och fick ytterligare två nomineringar för bästa regissör och bästa foto. "Black Hawk Down" följer händelserna i Mogadishu år 1993 när ett gäng amerikanska soldater får i uppgift att neutralisera två löjtnanter, men istället blir överrumplade av hårt motstånd i form av tungt beväpnade somalier. Kampen blir brutalt, ofiltrerat och rått. 
 
Josh Hartnett (Pearl Harbor) har huvudrollen och tillsammans med Ewan McGregor ("Trainspotting"), Tom Sizemore ("Rädda menige Ryan"), William Fichtner ("Armageddon") och Eric Bana ("Troja") utgör de en dynamisk ensemble i en film som är sprängfylld med action.
 
 
Svettiga sekvenser, hemskheter och tragedi vävs ihop med realistiska scenarios om hur det kan se ut i krigets centrum. Just realismen är en av filmens styrkor då situationen är kaosartad och viljan att överleva desperat skriker med din närvaro - Scott brer på med sin tekniska arsenal och återskapar ögonblick som tagna direkt från den faktiskta händelsen. 
 
"Black Hawk Down" sitter på finfina 7.7 på IMDb och finns just nu att streama på Netflix - dock försvinner titeln redan den 14 januari så passa på så snart som möjligt! 
 
 
Har du sett "Black Hawk Down"? Hur skulle du betygsätta filmen? Kommentera nedan. 
| 6 januari 2024 08:00 |