Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 oktober 2023 | 07:48

Senaste filmen floppade på bio: nu ska Stieg Larssons "Millennium" bli tv-serie

Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist kommer tillbaka i ett nytt format.
Redan 2020 kunde vi läsa om att den svenska national(anti)hjälten Lisbeth Salander skulle få sig en egen tv-serie hos Amazon.
 
Sedan dess har det varit knäpptyst kring projektet. Men nu rullar det äntligen åt rätt håll, med en ny showrunner på plats. Variety skriver att Veena Sud, som tidigare jobbat på kriminalserien "The Killing" (också den med skandinaviska rötter) kommer få styra projektet.
 
Den nya serien ska utspela sig i samma värld som de sju Millennium-böckerna, skrivna av Stieg Larsson och därefter David Lagercrantz. Från början beskrevs tv-serien som en fristående historia om Lisbeth Salander, men just nu finns det inga detaljer kring handlingen.
 
Karaktären spelades på film för första gången av Noomi Rapace i "Män som hatar kvinnor". Thrillern, och hela trilogin, blev en stor internationell framgång.
 
David Fincher bjöd på en amerikansk remake i form av "The Girl with the Dragon Tattoo", då med Rooney Mara i huvudrollen.
 
Den senaste filmatiseringen är "The Girl in the Spider's Web" som följde Lagercrantz roman "Det som inte dödar oss". Fede Alvarez stod för regin och i huvudrollerna fick vi se Sverrir Gudnason och Claire Foy. Filmen floppade kraftigt på bio och där stoppades alla planer för fler.
| 27 oktober 2023 07:48 |