Film

Skribent

Alexander Svensson

12 april 2024 | 14:15

Se första bilderna på Harrison Fords Marveldebut i "Captain America: Brave New World"

Anthony Mackie axlar skölden och står ansikte mot ansikte med Harrison Ford som USAs president i nästa "Captain America"-film.
Under natten hade Disney sin stora presentation på biografmässan CinemaCon. Marvels kommande filmer stod såklart på schemat, och bland annat visade man upp nio minuter ur nästa års “Captain America: Brave New World”, där vi kommer få se Anthony Mackie återvända som Sam Wilson, och bära vidare skölden efter Chris Evans Steve Rogers.
 
Klippet från CinemaCon har såklart inte letat sig ut på nätet, men enligt rapporter fokuserade det på ett möte mellan Sam och Thunderbolt Ross (Harrison Ford, som gör sin Marveldebut och tar över rollen efter avlidne William Hurt), där de diskuterar att bygga upp Avengers igen.
 
Som tröst för att vi inte får se klippet så får vi istället våra två första officiella bilder från filmen, via Entertainment Weekly. Bilderna avslöjar inte mycket, men den ena ger oss iallafall en ordentlig titt på Harrison Ford som Ross. Se dem nedan:
 
 
 
Anthony Mackie har också pratat lite med Entertainment Weekly om filmen, som han beskriver som en jordnära spionfilm, vilket inte är helt olikt pitchen för hyllade “Captain America: The Winter Soldier” från 2014.
 
- Det var logiskt att filmen skulle vara mer av en jordnära spion-actionfilm snarare än en film där rymdvarelser och flygplan kommer ut genom portaler och skit. Trots att jag varit med i så många av filmerna och har sett allt nu så är den här filmen möjligheten för Sam att verkligen etablera sig själv som en sann actionstjärna och Avenger.
 
“Captain America: Brave New World” skulle ursprungligen haft premiär i nu i maj 2024, men flyttades efter förra årets SAG-AFTRA-strejk fram till 14 februari 2025. Omfattande reshoots planeras också för filmen, och ska äga rum under sommaren. Utöver Mackie och Ford så medverkar även Danny Ramirez, Carl Lumbly, Tim Blake Nelson, Liv Tyler och Shira Haas i filmen, som regisseras av Julius Onah.
 
Hur ser dina förväntningar ut på “Captain America: Brave New World”?
| 12 april 2024 14:15 |