Serie

Skribent

Anders Eklöf

9 januari 2022 | 23:38

"Scott Pilgrim" blir tecknad tv-serie på Netflix

Fans av serietidningen "Scott Pilgrim" av Bryan Lee O'Malley och filmen av Edgar Wright från 2012 har något att se fram emot.
För nästan tio år sedan släpptes filmen "Scott Pilgrim vs. The World" av Edgar Wright, som i sin tur var baserad på den populära serietidningen "Scott Pilgrim" av Bryan Lee O'Malley.
 
Nu rapporterar sajten The Hollywood Reporter att "Scott Pilgrim" ska bli animerad tv-serie på Netflix tillsammans med Universal Studio Group som skapad tv-serierna "The Umbrella Academy" och "Chucky".
 
 
Det är ingen mindre än serietidningens skapare Bryan Lee O'Malley som ska skriva manuset och producerar, tillsammans med BenDavid Grabinski ("Are You Afraid of the Dark?" på Nickelodean).
 
De som animerar är Science SARU, som gjort Netflix-serien "Devilman Crybaby" och några avsnitt av "Star Wars: Visions" åt Disney+. Även filmens regissör Edgar Wright kommer hjälpa till med serien, som executive producer. 
 
 
"Scott Pilgrim" handlar om den 23 år gamla killen med samma namn som spelar i bandet Sex Bob-omb. När han träffar och blir kär i Ramona Flowers vänds hela hans värld upp och ner, då han måste besegra alla hennes sju tidigare expartners i galna spel- och anime-liknande scenarion för att vinna hennes hjärta. 
 
 
Som ett stort fan av både filmen med Michael Cera i huvudrollen och den ursprungliga serietidningen (jag har en av böckerna signerade av Bryan Lee O'Malley) ser jag starkt fram emot det här, då stilen i originalet är riktigt snygg och kan göra sig bra i animerat format. 
 
Vad tycker du om filmen från 2010? Har du läst serietidningen? 
| 9 januari 2022 23:38 |