Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 mars 2023 | 21:10

Scorseses nya thriller får svensk biopremiär i oktober

Apple gör det officiellt: ”Killers of the Flower Moon” ska upp på bio innan filmen landar på streaming.
Martin Scorseses nya film är producerad för streamingtjänsten Apple TV+, men får trots det skina på bioduken. Nu är det klart: ”Killers of the Flower Moon” får biopremiär i höst.
 
Den 6 oktober släpps filmen i några få storstäder i USA och den 20 oktober rullar den ut på bredare front. Ett smart grepp av Apple som vill se till att dramathrillern blir aktuell för nästa galasäsong. Den är redan nu en av årets mest Oscarstippade filmer.
 
Och här i Sverige blir det biopremiär 20 oktober, kan MovieZine bekräfta. Senare släpps filmen på Apple TV+.
 
 
”Killers of the Flower Moon” bygger på boken med samma namn av David Grann. Historien utspelar sig på 1920-talet, i Oklahoma, där medlemmar av Osage-stammen blev rika på olja. När de därefter föll offer för brutala brott kopplades FBI in på fallet. Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone och Jesse Plemons syns i huvudrollerna.
 
Nu viskas det även om en världspremiär på någon kommande prestigefylld filmfestival. Ska Scorsese visa upp ”Killers of the Flower Moon” redan i Cannes i maj? Eller låter det mer troligt att han sparar den till Venedig och Toronto i september? Vi får vänta och se…
| 27 mars 2023 21:10 |