Film

Skribent

Andreas Samuelson

22 september 2023 | 18:30

”Saw”-producenter hintar om en elfte film i tortyrserien

”Saw X” har inte ens kommit ut men en producent bakom den kommande skräckfilmen avslöjar att det redan finns idéer för film nummer elva.
Få skräckfranchises är så seglivade som ”Saw” liksom dess antagonist John Kramer (Tobin Bell) och hans alias Jigsaw, som faktiskt dog redan i tredje filmen. Nu ska man efter två reboots, ”Jigsaw” och ”Spiral” återgå till Kramers historia med ”Saw X” som utspelas mellan första och andra filmen.
 
När man nu återgår till Jigsaw så finns det en möjlighet att fortsätta att utforska hans bakgrundshistoria i en elfte film. Oren Koules, som producerat filmerna tillsammans med Mark Burg, berättar för Comic Book att man redan börjat fila på idéer redan innan ”Saw X” släppts:
 
- Vi är ganska vidskepliga. Vi försöker att inte förhasta oss. Filmen släpps om några dagar. Vi har flera idéer till nästa film, vi har inte börjat skriva än. Men det här är hans historia, vi ville verkligen att det skulle vara John Kramers historia och berätta en John Kramer-historia. Så under de första 30 minuterna av filmen är han John Kramer, du har ingen antydan om Jigsaw.
 
”Saw X” följer en cancersjuk och desperat Kramer som reser till Mexico för en riskabel, experimentell medicinsk procedur i hopp om ett botemedel. Han upptäcker dock att det hela är en bluff och snart utsätts lurendrejarna för de dödliga fällor som blivit Jigsaws expertis.
 
Kevin Greutert (”Saw” VI & 3D, ”Jessebelle”) regisserar och förutom Bell är även seriens veteran Shawnee Smith tillbaka som Jigsaws medhjälpare. Andra skådespelare är norska Synnøve Macody Lund (”Ragnarök”), Steven Brand (”Teen Wolf”) och Michael Beach (”Aquaman”).
 
Se trailern här:
 
 
"Saw X" har biopremiär 29 september.
 
Är du sugen på ”Saw X”? Och kan du tänka dig en ”Saw 11”?
| 22 september 2023 18:30 |