Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 april 2024 | 12:00

Russell Crowe spelar Hitlers högra hand i historiskt drama

I den starka rollistan finns också Rami Malek, Michael Shannon och Colin Hanks.
En historisk thriller i efterkrigstidens Tyskland, så beskrivs den kommande storsatsningen "Nuremberg".
 
Kända namn som Russell Crowe, Rami Malek och Michael Shannon är ombord för att berätta om Nürnbergprocessen - rättegångarna mot den besegrade naziregimen. En amerikansk psykiater (Malek) har i uppdrag att bedöma om tillfångatagna nazister är lämpliga att åtalas för sina krigsbrott, och möter på en oväntad utmaning i Hitlers närmaste man, Hermann Göring (Crowe).
 
Historien bygger på boken "The Nazi and the Psychiatrist" av Jack El-Hai. Den imponerande rollistan har också plats för Richard E. Grant, Leo Woodall, John Slattery, Mark O’Brien, Colin Hanks, Lydia Peckham, Wrenn Schmidt, Lotte Verbeek och Andreas Pietschmann, skriver Deadline.
 
Produktionen är redan igång i Ungern. I maj ska filmen presenteras för potentiella köpare vid den årliga filmmarknaden i Cannes.
 
För regin står James Vanderbilt, mest känd för sina manus till så vitt skilda projekt som Finchers "Zodiak" (2007), sci-fi-floppen "Independence Day: Återkomsten" (2016) och de senaste två "Scream"-filmerna. Hans enda film som regissör är dramat "Truth" från 2015.
 
Russell Crowe-fans kan just nu se mer av honom i den nysläppta dramathrillern "Sleeping Dogs".
| 30 april 2024 12:00 |