Film

Skribent

Viktor Jerner

17 mars 2017 | 19:30

Ridley Scott avslöjar titeln på nästa "Alien"-film

Efter "Alien: Covenant" kommer... (trumvirvel) "Alien: Awakening" och om den får ett gott mottagande så väntar storslagna planer för serien.
Trots sin ålder ligger Ridley Scott sannerligen inte på latsidan. Sedan 2010 har han levererat fem långfilmer och om bara några månader kommer nästa på tur: "Alien: Covenant". Efter medelmåttiga (enligt mig) "Prometheus" så verkar han ha fått rejäl mersmak för just "Alien"-serien som han själv drog igång för nästan 40 år sedan(!). Han har nämligen pratat lite löst om att en hel hög uppföljare är på gång, mer specifikt fyra filmer ("Covenant" exkluderad).

I en intervju han nyligen gjorde med Fandango bekräftade han detta ytterligare och la till att det är minst fyra filmer det handlar om, kanske fler. Om "Alien: Covenant" får gott mottagande sätts den planen till verket. I samma intervju avslöjar han också att nästa film på tur heter "Alien: Awakening" och berättar att den kronologiskt befinner sig mellan "Prometheus" och "Covenant".  Dessa bildar en trilogi som leder fram till händelserna i "Alien". Efter det följer alltså sedan ytterligare en trilogi, om allt går enligt plan vill säga.


Katherine Waterson i kommande "Alien: Covenant".

Min kärlek för "Alien" och "Aliens" är odödlig, men med tanke på hur svaga resten av filmerna i serien har varit hittills så är det skräckblandad förtjusning jag känner kring allt detta. Jag har dock – trots den bittra "Prometheus"-besvikelsen – riktigt höga förväntningar på "Alien: Covenant" och om Ridley kan ro den i hamn på ett tillfredsställande sätt kommer min pepp för hela den här nystarten troligen stiga rejält. 

Tyck till! Är det här en lovande plan eller borde man låta facehuggers och xenomorphs vila ifred i skuggorna?  
| 17 mars 2017 19:30 |