Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 mars 2024 | 13:15

Jodå, ”Wonder Woman 3” är skrotad: ”DC är inte intresserade av fler filmer”

Patty Jenkins får ägna lite tid åt Star Wars istället. Det låter inte helt fel det heller.
Regissören Patty Jenkins bekräftar nu igen vad som redan varit känt. En tredje film om ”Wonder Woman” med Gal Gadot finns inte med bland DC:s nya planer. Det beror såklart på studios nya riktning där ”Superman” (2025) startar en ny era. Där finns inte längre plats för de gamla skådisarna från DCEU.
 
I podcasten Talking Pictures fick Jenkins nyss frågan om filmen var skrotad:
 
- Ja, för tillfället, men sannolikt för alltid, svarar hon. Nej, de är inte intresserade av mer ”Wonder Woman” just nu (…) Det är inte lätt, vad som händer hos DC just nu. James Gunn och Peter Safran måste följa sitt hjärta och sina egna planer. Det är ett jättejobb.
 
 
Nu har hon istället hittat tid för att återgå till Star Wars universum istället, och skriva det där manuset till ”Rogue Squadron”. Om filmen verkligen blir av får vi se - men ett manus ska levereras. (Filmen har ännu inte fått grönt ljus, skriver EW.com.)
 
- När ”Wonder Woman 3” försvann sa Lucasfilm och jag, ”vi måste slutföra vårt avtal”. Nu är jag skyldig dem ett Star Wars-manus. Så vi får se vad som händer där, vem vet? Vad ska bli den första filmen de gör? De har andra regissörer som de jobbat med. Men jag är tillbaka på ”Rogue Squadron” nu. Vi behöver se till att båda känner sig supernöjda med den.
| 17 mars 2024 13:15 |