Film

Skribent

MovieZine

12 januari 2024 | 20:00

En 15 år gammal romcom är hetast på Netflix just nu

Komedin med Sandra Bullock och Ryan Reynolds bland de mest streamade i Sverige. Vad hände?
Svenska Netflix-tittare är uppenbarligen på jakt efter lättsmält romantik för tillfället. Under den senaste veckan har komedin ”The Proposal” klättrat på topplistan och är just nu #1 bland de mest streamade.
 
”The Proposal” kom 2009 och charmade publiken genom att para ihop Sandra Bullock och Ryan Reynolds som ett omaka, gnabbande par. Hon spelar den hårda och fruktade chefen på ett bokförlag, han är hennes hunsade assistent. Men så visar det sig att Margaret riskerar att bli utvisad till Kanada… och ett snabbt giftermål skulle kunna lösa hennes dilemma. Sån tur att Andrew är nära till hands.
 
MovieZines recensent Oskar Möller delade ut 3/5 i betyg vid biopremiären för femton år sen: ”Det svårt att inte falla för en film där Betty Whites farmor listigt fejkar hjärtattacker och fäller vassa repliker. "The Proposal" sig borta från genrens moralpredikningar och billigaste skämt" skriver han i sin recension och kallar filmen för "ett uppsving for romcoms".
 
I rollistan ser vi också roliga Betty White och Malin Åkerman, så det är utan tvekan en väl vald och härlig ensemble att spendera två timmar med. Inte undra på att Netflix-publiken just har återupptäckt "The Proposal" och tagit den till sina hjärtan.
 
| 12 januari 2024 20:00 |