Film

Skribent

MovieZine

7 december 2023 | 09:00

Han var en av tidernas största filmstjärnor - nu släpps tv-serien om Cary Grant

Lär känna Cary Grant i miniserien ”Archie”, med premiär idag på TV4 Play.
En av filmhistoriens mest hyllade skådespelare har fått en egen tv-serie. Idag är det svensk premiär för ”Archie”, om Archibald Alec Leach - mer känd för Hollywood och världen under namnet Cary Grant.
 
Denna stiliga britt lös upp bioduken främst under 1940- och 1950-talet, med Hitchcocks klassiker ”Ta fast tjuven” och ”I sista minuten” bland sina mest kända filmer. Han blev tvåfaldigt Oscarsnominerad och hann med över 70 roller innan han drog sig tillbaka.
 
Den nya serien ”Archie” följer den legendariske Hollywoodstjärnan genom flera stadier i livet, från hans fattiga uppväxt, via de stora framgångarna i filmvärlden, till hans turbulenta privatliv vid sidan av kändisskapet. Allt som allt låter det som en spännande skildring av Hollywoods gyllene era och en chans att gå på djupet med en av de största manliga filmstjärnorna.
 
 
Grant spelas av Jason Isaacs, för många kanske mest känd som Lucius Malfoy i Harry Potter-filmerna.
 
”Ett ambitiöst porträtt av den plågade stjärnan som aldrig kunde komma över sin fattiga och utsatta barndom”, skriver DN om serien.
 
De fyra avsnitten av "Archie" är skrivna av Jeff Pope ("Erkännandet", "Helan och halvan") och regisserade av Paul Andrew Williams ("Broadchurch").
 
| 7 december 2023 09:00 |