Film

Skribent

Alexander Svensson

28 januari 2024 | 19:00

Pharrell Williams gör film om sitt liv - i Lego

Den hyllade artisten berättar om sitt liv medelst danska plastklossar.
Pharrell Williams är en framgångsrik hip-hop-artist, och näste artist på tur för att få en biopic. I Pharrells fall blir det dock inte en traditionsenlig film med vanliga skådisar - istället kommer vi att få se hans liv gestaltas i Lego.
 
Filmen heter “Piece By Piece” och beskrivs i ett pressutskick som “en enastående filmupplevelse som fångar magin och briljansen i Pharrell Williams kreativa geni, en Legobit åt gången.”
 
Pharrell själv uttalar sig såklart också, via Instagram, och skriver:
 
“Vem kunde trott mitt lekande med Lego som barn skulle utvecklas till en film om mitt liv. Det är ett bevis på att du också kan lyckas…”
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av 𝐒𝐎𝐍 𝐎𝐅 𝐀 𝐏𝐇𝐀𝐑𝐀𝐎𝐇 (@pharrell)

 
“Piece By Piece” regisseras av Morgan Neville, som tidigare regisserat den framgångsrika dokumentären “Won’t You Be My Neighbor?” om amerikanska tv-personligheten Fred Rogers. Neville bestämde sig för att göra "Piece By Piece" efter att Pharrell frågat honom personligen:
 
“För fem år sedan kom Pharrell Williams till mig med en idé om att hjälpa honom med att berätta sin historia genom Lego-animering. Det var ett av de ovanliga ögonblick där jag direkt visste att det var en resa jag ville följa med på.”
 
“Piece By Piece” släpps den 11 oktober 2024.
| 28 januari 2024 19:00 |