Spel

Skribent

Viktor Eriksson

29 december 2023 | 15:00

Pest, Evil West och hyllat trollkarlsäventyr bland månadens gratisspel på PS Plus

Sony har ett och annat att bevisa om de ska klara av konkurrensen från Microsofts växande spelkatalog.
Spelåret 2023 var galet och spelåret 2024 är precis runt hörnet. Sony inleder det på PS Plus med tre riktigt schyssta spel som ingår för prenumeranter. Och det kan ju vara på sin plats om Sony ska kunna tävla med Microsoft som under 2023 till sist fick köpa Activision-Blizzard och hela deras spelkatalog. De tre spelen i fråga på PS Plus i januari är “A Plague Tale: Requiem”, “Evil West” och “Nobody Saves the World”.
 
 
“A Plague Tale: Requiem” är ett äventyrs- och smygarspel samt uppföljaren till "A Plague Tale: Innocence". Gillar du spel som fokuserar på starka berättelser men ändå inte snålar vad gäller snygg grafik är det här ett spel för dig. Extra eloge ska spelet ha för att utspela sig i en så annorlunda och spännande miljö som digerdödens Europa.
 
 
“Evil West” är sedan en tredjepersonsskjutare där spelaren tar rollen som en vampyrjägare i en miljö där vilda västern möter det ockulta. Det går att köra själv eller tillsammans med en kompis. Kanske inte något som återuppfinner hjulet direkt men gott nog för en kul eftermiddag.
 
 
Slutligen har vi “Nobody Saves the World” som är som om Harry Potter gjordes av skaparna bakom “Ren & Stimpy”. Du och dina kompisar kan förvandla dig till 15 olika former samt blanda era förmågor fritt. Uppfinningsrikt och galet. Släpptes under början av 2022 och har tokhyllats sedan dess.
| 29 december 2023 15:00 |