Film

Skribent

Thomas Linnaeus

31 juli 2023 | 09:00

På tv ikväll: Sci-fi-filmen är en av karriärens sista guldklimpar för Bruce Willis

Missa inte Rian Johnsons “Looper” med Joseph Gordon-Levitt och Bruce Willis, ikväll på SVT1.
Innan Rian Johnson gjorde “Star Wars” och “Knives Out” filmade han science fiction-rullen “Looper” från 2012 som visas på SVT1 ikväll. Joseph Gordon-Levitt syns i huvudrollen som Joe, en lönnmördare som dödar offer som skickats från framtiden.
 
När en gammal man skickas till Joe, inser han att det i själva verket är en framtida, åldrad version av honom. Här ser vi Bruce Willis, och för att Gordon-Levitt skulle vara mer lik sitt äldre jag, fick skådisen bära blå linser samt proteser som förändrade näsan och läpparna på honom.
 
Vår egen Andreas Samuelson  skrev att “Looper” är “en både häftig och intelligent lek med tidsresor i kombination med skådespelare, manus och tempo av toppklass resulterar i ett betyg över medel”. Betyget blev fyra av fem.
 
Gordon-Levitt ser kanske inte riktigt klok ut, men det är ändå en film som imponerar. Johnson har väl egentligen gjort ett enda felsteg i karriären (vilket givetvis är vedervärdiga “The Last Jedi”) och “Looper” är en film som både är snygg och spännande.
 
“Looper” visas ikväll på SVT1 kl. 22.50, annars finns den att streama på både SVT Play eller hos Cineasterna.
| 31 juli 2023 09:00 |