Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

14 oktober 2023 | 07:00

Känslostarkt drama på tv ikväll: Kan detta vara 2000-talets vackraste filmkyss?

Filmen som tog alla romantiker med storm; se Ryan Gosling och Rachel McAdams tidlösa romans på TV ikväll.
Baserad på en novell på Nicholas Sparks kommer en av 2000-talets mest romantiska filmupplevelser; "Dagboken - jag sökte dig och fann mitt härta". Noah (Ryan Gosling) och Allie (Rachel McAdams) faller för varandra men på grund av omständigheter slits dom isär. Inte nog med att hennes föräldrar inte godkänner romansen utan Noah drar iväg på tjänstgöring under andra världskriget.  
 
För många en av tidernas mest romantiska filmer, för andra en uppvisning i känslor och tårar. Trots filmens aningen förutsägbara struktur och upplägg blir även den mest hårdhudade medsvept i en romans sällan så vacker. Minnesvärda scener och repliker avlöser varandra; Gosling och McAdams har en svårslagen kemi och deras insatser är om något helhjärtade.  
 
Detta i sin tur leder till en viss kyss som är värdig att tävla om 2000-talets vackraste filmkyss. Året efter “Dagboken” släpptes “V för Vendetta” som även den bjuder på en känslosam kyss sällan skådad på film. Nu med facit i hand blev vi riktigt bortskämda dessa två år.
 
Har du inte sett “Dagboken” eller bara vill uppleva en bergochdalbana av känslor igen är det dags ikväll!  
 
Här kan du se "Dagboken":  
 
• Ikväll 18:20 på TV3 
• Streama på Tele2 Play, Viaplay eller Prime Video  
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes  
 
| 14 oktober 2023 07:00 |