Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

15 september 2023 | 05:00

På tv ikväll: Will Smith slåss mot monster och mutanter

Långt innan Will Smith började slå ner folk slogs han mot monster i "I Am Legend".
2007 släpptes “I Am Legend” som än idag har en stor fanskara. Vem vill inte se Will Smith banka skiten ur zombie-liknande monster och tillsammans med sin hund springa runt i ett övergivet New York?
 
På tal om hunden Abbey; Smith blev tydligen så fäst vid sin fyrbenta vän att han ville adoptera henne, men lyckades inte övertala hundens tränare att gå med på det. 
 
Tittar man tillbaka på 2007 och ser en effektspäckad film såsom “I Am Legend” ha en speltid på endast 100 minuter blir man rätt paff - idag hade en liknande film aldrig hamnat på under 150 minuter. Kort är gott? Kanske därför det än idag florerar envisa rykten om uppföljare men inget är bestämt.  
 
På tal om uppföljare; jag tror inte jag varit med om att man snackat uppföljare om en film så mycket som “I Am Legend” (kanske “World War Z”). Flyktiga rykten har kommit och gått om uppföljare och reboot men inget är ännu spikat. Ska man utgå från Will Smiths senaste bravader lär han inte vara aktuell för en storfilm av denna kaliber så en reboot kan vid det här laget vara mer aktuellt. Eller så väljer man att ha med honom och presenterar uppföljaren som han stora “comeback”. Time will tell.  
 
Francis Lawrence ("Hunger Games"-filmerna) regisserar filmen som också har ett alternativt slut. Beroende på hur du vill att filmen ska sluta kan du alltid kolla upp det alternativa slutet på Youtube (eller scrolla ned) - där många menar att det alternativa slutet är bättre än det officiella. Avgör själv!  
 
“I Am Legend” kan ses:  

• Ikväll på TV3 21:00 
• Hyr/köp på Viaplay, SF Anytime, Itunes eller Google Play  
• Streama på Prime Video  
 
| 15 september 2023 05:00 |