Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 juli 2021 | 09:43

Nytt rekord: En kassett av "Super Mario 64" såldes för miljontals kronor

Någon med ruskigt mycket pengar och en ohälsosam mängd nostalgi köpte nyligen det klassiska spelet för 13 miljoner kronor, vilket är ett nytt rekord för ett spel.
1997 släpptes det klassiska plattformsspelet "Super Mario 64" till konsolen Nintendo 64, som ger ett nostalgiskt skimmer i mångas ögon så fort det nämns. 
 
En amerikan som måste hysa oerhört stark nostalgi för spelet (eller ett ekonomiskt intresse), är den som nyligen budade hem ett exemplar av den amerikanska utgåvan av "Super Mario 64" för motsvarande 13,3 miljoner kronor i en auktion. 
 
Den obrutna förpackningen av spelet såldes på auktionshuset Heritage Auctions och är det första i världen att överskrida gränsen på 1 miljon dollar. Skicket ska ha fått 9,8 av 10 i betyg och plastförseglingen A++. 
 
 
Tidigare hölls rekordet av ett oöppnat exemplar av "The Legend of Zelda" Till Nintendo Entertainment System, som såldes för motsvarande 7,5 miljoner kronor. 
 
I höstas släpptes samlingen "Super Mario 3D All-Stars" till Nintendo Switch, där "Super Mario 64" ingår, så det finns helt klart billigare sätt att få det där nostalgiska ruset på. På den svenska sajten Tradera går till exempel en kassett av spelet på cirka 250 kronor. Personligen kan jag tänka mig oändligt många andra bättre ändamål de där pengarna hade kunnat gå till. 
 
Hur mycket skulle du kunna tänka dig att betala för ett gammalt tv-spel? 
| 12 juli 2021 09:43 |