Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 maj 2024 | 09:15

Nya posters till "Kinds of Kindness" lyfter fram filmens kända ansikten

Bokstavligen.
Man vet att man får något skruvat, sevärt och annorlunda när Yorgos Lanthimos är i farten. Hans nya film "Kinds of Kindness" är inget undantag. Här utlovas vi tre olika berättelser, eller fabler, och skådespelare som Emily Stone, Jesse Plemons och Willem Dafoe dyker upp i flera olika roller.
 
Inför premiären på Cannes filmfestival (som drar igång redan nästa vecka) släpps nu en rad nya karaktärsposters från filmen. Fokus ligger på filmens många kända ansikten... med ett lite kusligt resultat.
 
Den som väntar sig en lättsmält dramakomedi av titeln kan bli lurad. "Kinds of Kindness" har nämligen fått R-rating i USA (17-årsgräns). Detta på grund av "starkt våldsamt innehåll, starkt sexuellt innehåll, nakenhet och svordomar". Det gör oss inte mindre förväntansfulla...
 
Den begåvade och smått galne greken Lanthimos har tidigare gjort omtalade filmer som "Dogtooth" och "The Lobster". Hans senaste, "Poor Things", gick på svenska biografer så sent som i vintras. Vi hade inte väntat oss mer Lanthimos så här fort, men vi tackar och tar emot vad han än har hittat på.
 
 
Filmens tre segment följer en man utan val som försöker ta kontroll över sitt liv; en polis som oroas av att hans fru som försvann till sjöss har återvänt och verkar vara en annan person; och en kvinna som är fast besluten att hitta en specifik person som är ämnad att bli en fantastisk andlig ledare.
 
"Kinds of Kindness" får svensk biopremiär 28 juni.
| 10 maj 2024 09:15 |