Film

Skribent

Andreas Samuelson

2 maj 2024 | 15:30

Seinfeld, Coachella och olösta mysterier: 3 nya filmer att streama i helgen

Våren är äntligen här och tre av våra streamingtjänster erbjuder till helgen tre spännande filmtitlar att spana in. Läs om dem här.
För de som fruktar den uppvaknande vårsolen är det goda nyheter streamingmässigt. Till helgen erbjuder både Amazon, HBO Max och Netflix varsin ny filmtitel som mycket väl kan vara värda att ladda snacks och soffmys inför. Läs om helgens tre nya streamingtips här:
 
 

1. The Idea of You (Amazon Prime Video)

 
Anne Hathaway blir milf i denna romcom där hon inleder en romans med en yngre man. Hon spelar en 40-årig singelmamma som övertalas att ta sin tonårsdotter (Ella Rubin) till musikfestivalen Coachella. Där träffar hon en 24-årig pojkbandssångare (Nicholas Galitzine) och känslor uppstår.
 
För regi står Michael Showalter (”The Big Sick”, ”Spoiler Alert”) vilket alltid är ett bra tecken och Hathaway är ett pålitligt namn framför kameran. Att se henne få till det med stigande stjärnan Galitzine (”Red, White & Royal Blue”, ”Bottoms”) är ett frestande koncept och filmen har redan fått fint mottagande av kritiker med 88% på Rotten Tomatoes.
 
 
 

2. Turtles All the Way Down (HBO Max)

 
Mysteriet med en försvunnen miljardär ska lösas - men inte av någon privatdetektiv utan en tonåring (Isabela Merced, ”Madame Web”) med tvångssyndrom. Hon återförenas dessutom med sin barndomskärlek och försöker finna kärlek och lycka trots sin diagnos.
 
Filmen är baserad på John Greens bästsäljare ”Sköldpaddor hela vägen ner” och är regisserad av Hannah Marks, som efter en skådespelarkarriär gjort flera uppskattade indiefilmer. Tidigare recensioner har hyllat den och hittills har den 100% på Rotten Tomatoes.
 
 

3. Unfrosted (Netflix)

 
Självaste sitcom-legenden Jerry Seinfeld långfilmsdebuterar som regissör med den (löst) verklighetsbaserade komedi och spelar även en av huvudrollerna. Filmen utspelas i Michigan 1963 när rivalerna Kellogg's och Post Cereal inleder ett krig om att först skapa den banbrytande frukostkakan Pop-Tart. Med tanke på att Seinfeld med undantag för ”Bee Movie” undvikit filmbranschen så är detta ett minst spännande projekt och en stjärnspäckad rollista gör inte saken värre.
 
Här finner du namn som Melissa McCarthy, Hugh Grant, Amy Schumer, Peter Dinklage, Christian Slater, James Marsden och Jon Hamm.
 
Vilken ny film streamar du denna helg?
| 2 maj 2024 15:30 |