Serie

Skribent

MovieZine

24 oktober 2023 | 15:25

Nu släpps "American Horror Story: Delicate" i Sverige

Kim Kardashian gästar den nya säsongen – här är 10 kändisar du kanske glömt medverkat tidigare.
"American Horror Story"-fans har väntat länge nog. Imorgon onsdag kommer den 12:e säsongen, med undertiteln "Delicate", äntligen till Sverige och Disney+. Lagom till Halloween.
 
Skräck-dramat släppte sin första säsong för tolv år sedan och är känd för att förnya sig varje säsong med ett nytt tema och nya ansikten. Genom åren har serien haft flera återkommande skådespelare såsom Jessica Lange, Sarah Paulson och Evan Peters. Därutöver har vi sett flera gästande kändisar som Lady Gaga inta en roll.
 
Huvudrollen i "Delicate" spelas av Emma Roberts, som porträtterar en berömd gravid skådespelerska. Emma har varit med i flera säsonger och har blivit en storfavorit bland fansen. Säsongen kommer även att gästas av flera stjärnor: Kim Kardashian i rollen som Emma Roberts manager, men även Cara Delevingne, Matt Czuchry och Michaela Jae Rodriguez.
 
 

10 kända gästskådespelare genom åren - minns du alla?

 
Under alla säsonger av "American Horror Story" har vi kunnat se flera kända ansikten dyka upp i mindre roller. Vilka av dessa tio kommer du ihåg?
 
1. Chaz Bono
Amerikansk författare och skådespelare som även är känd för att vara barn till Sonny Bono och Cher. Chaz är dessutom känd för sitt arbete med att främja transpersoners rättigheter. Gästspelar i säsong sex som Lot Polk och Brian Welles och i säsong sju som Gary K. Longstreet.
 
2. Naomi Campbell
Brittisk supermodell och skådespelerska, känd för sin framstående karriär inom modebranschen och senare sin roll i "Empire". Gästskådespelare i säsong fem som Claudia Bankson.
 
3. Lena Dunham
Amerikansk skådespelerska, författare och producent, mest känd för skapandet och huvudrollen i serien "Girls". Gästspelar i säsong sju som Valerie Solanas.
 
4. Max Greenfield
Amerikansk skådespelare, mest känd för sin roll som Schmidt i serien "New Girl2. Gästskådespelare i säsong fem som Gabriel.
 
5. Joan Collins
Brittisk skådespelerska och författare, känd för sina många roller i film och TV, inklusive sin roll som Alexis Carrington i TV-serien "Dynastin". Gästspelar i säsong åtta som Evie Gallant och Bubbles McGee.
 
6. Charles S. Dutton
Amerikansk skådespelare och regissör, känd för sina roller i TV och film, inklusive huvudrollen i tv-serien "Roc". Han har också regisserat teater och är känd för flera av sina teaterframträdanden. Gästade säsong ett som Detective Granger.
 
7. Dot-Marie Jones
Amerikansk skådespelerska och idrottare, mest känd för sin roll som Coach Beiste i musikalserien "Glee". Gästskådespelare i säsong sju och tio som May.
 
8. Adam Levine
Amerikansk sångare och låtskrivare, främst känd som frontman för poprockbandet Maroon 5. Vi såg honom i säsong två som Leo Morrison.
 
9. Robin Weigert
Amerikansk skådespelerska, känd för sina roller i TV-serier som "Deadwood" och "Big Little Lies". Medverkade i säsong två som Cynthia Potter, sex som Mama Polk och tio som Martha Edwards.
 
10. Mitch Pileggi
Mest känd för sin roll som Walter Skinner i serien "Arkiv X". Han gästskådespelar i säsong nio som Art.
 
 
"American Horror Story" säsong 12 har premiär den 25:e oktober på Disney+.
| 24 oktober 2023 15:25 |