Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

6 april 2024 | 19:30

Nu på Viaplay: 2023 års sämsta film? Bara om du inte gillar barnförbjuden action

Arrangera ditt eget "Expendables"-maraton, nu när hela serien ligger på samma streamingtjänst.
Razzies, eller Golden Raspberry Awards, är en prisgala som lyfter fram föregående års allra sämsta amerikanska filmer. Med andra ord Oscars onda tvilling. 
 
Vid årets gala var Sylvester Stallones senaste actionrökare "Expend4bles" nominerad i 7 kategorier, men tog bara hem två (Stallone och Megan Fox fick varsitt hallon för sämsta manliga respektive kvinnliga biroll). Trots det visar bara nomineringen för årets sämsta film att det här var en av 2023 års minst sevärda rullar. Eller?
 
Den här gången tar Stallone ett steg tillbaka och släpper fram kollegan Jason Statham, när våra förbrukningsbara hjältar (inklusive Dolph Lundrgren, Randy Couture och nykomlingne 50 Cent) skickas till Libyen för att stoppa en legosoldat från att stjäla stridsdelar till kärnvapen. Men allt går åt skogen, och gänget står strax inför två svåra uppgifter: Hämnas en fallen kamrat och förhindra ett tredje världskrig.
 
Låter inte det här rätt underhållande ändå? Kan verkligen Razziejuryn har så fel? Jag tycker det. Inte för att filmen tillhör årets höjdpunkter, utan mer för att det är ett utmärkt exempel på att du vet vad du får. Eller som jag skrev i min recension av "Expend4bles":
 
"När allt kommer till den blodfärgade kritan är det här en enkel film att rekommendera eller avråda från: Gillar du de tidigare filmerna i serien, framför allt ettan och tvåan, så lär du gilla den här. Har du alltid varit en "Expendable"-skeptiker så kommer inte fyran att omvända dig. Så enkelt är det."
 
Det hjälper också att filmen släpper på spärrarna igen och levererar underhållningsvåld av en mer barnförbjuden sort. Som det ska vara, i den här franchisen.
 
Och tillhör du de som gillar de tidigare filmerna har du tur, eftersom alla numera finns tillgängliga för streaming på Viaplay.
 
 
 
| 6 april 2024 19:30 |