Spel

Skribent

Viktor Eriksson

12 januari 2024 | 13:45

Nostalgi - Kommer du ihåg de här klassiska rollspelen? Nu släpps de till Switch

"Golden Sun"-spelen till Gameboy Advance hyllades på sin tid för sin imponerande grafik, innovativa spelbarhet och rika berättelse.
Nintendo meddelar nu att de klassiska rollspelen “Golden Sun” och “Golden Sun: The Lost Age” till Gameboy Advance kommer att ingå i Nintendo Switch Online Expansion Pack från och den 17 januari.
 
Det ursprungliga "Golden Sun" släpptes 2001 och handlar om en samling magiskt kompatibla adepter som får i uppdrag att förhindra alkemins destruktiva krafter från att frigöras. När det släpptes fick spelet stor uppmärksamhet för sin imponerande grafik, sitt innovativa stridssystem och rika berättelse, varav allt dessutom rymdes i bärbart format på Gameboy Advance.
 
När uppföljaren “Golden Sun: The Lost Age” släpptes 2002 var det dessutom möjligt för spelare att överföra data från det första spelet och fortsätta historien med sin tidigare karaktärsutveckling och sina tidigare val, vilket var relativt ovanligt vid den tiden.
 
Båda spelen utvecklades av japanska Camelot Software Planning och gavs ut av Nintendo själva. I utvecklingsteamet syntes producenten Hiroyuki Takahashi som också är känd för “Shining”-serien och flera av Super Marios sport-spinoffs som “Mario Golf” och “Mario Tennis”.
 
Efter storhetstiden på Gameboy Advance gick “Golden Sun”-serien i stort sett i dvala. Ett tredje spel, “Golden Sun: Dark Dawn”, släpptes 2010 till Nintendo DS och fick ett hyftsat mottagande men konsensus var ändå att serien nu kändes lite utdaterad. Nu, 14 år senare, är den tillbaka för både gamla och nya spelare. 
 
 
| 12 januari 2024 13:45 |