Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 oktober 2023 | 11:00

Se norska tomtenissar attackera i kul trailer till norsk julskräckis

En amerikansk familj får smaka på tomtenissars vrede när de flyttar in i norska fjällen. Se trailern till ”There’s Something in the Barn” här!
Det är bara oktober men vi kan räkna ner till årets julskräckisar redan nu. ”There’s Something in the Barn” är en norsk skräckkomedi på engelska som utspelas i norska fjällen. Där har en amerikansk familj ärvt ett hus de flyttar in i men upptäcker att man bör respektera julen genom att undvika distraherande ljus och ljud samt lämna gröt framme på julafton. Om inte så drabbas man av den så kallade Barn Elf, en våldsam tomtenisse ur nordisk mytologi.
 
För regin står Magnus Martens som tidigare gjort norska actionkomedin ”Jackpot”, thrillern ”SAS: Red Notice” med Andy Serkis och flera ”Walking Dead”-avsnitt. I huvudrollerna ser vi Martin Starr (från bland annat ”Spider-Man”-filmerna) och Amrita Acharia (”Game of Thrones”) som båda medverkade i en annan norsk vinterskräckis, ”Död snö 2”. De får dessutom sällskap av flera norska aktörer inklusive Jeppe Beck Laursen (”The Last Kingdom”), Zoe Winther-Hansen (”Den12:e mannen”) och Henriette Steenstrup (”Ragnarök”).
 
Filmen beskrivs som en ”ambitiös konstnärlig brygga mellan amerikanska klassiker och norsk mytologi” och som en blandning av ”Gremlins”, ”Ensam hemma” och ”Ett päron till farsa”. Det låter och ser enligt trailern både påkostat, galet och kul ut. Filmen har premiär 10 november och vi håller tummarna för att den kommer till Sverige i något format så småningom.
 
Se trailern här:
 
 
Får du lust att se ”There’s Something in the Barn”?
| 4 oktober 2023 11:00 |